26 de setembre del 2014

TEXT QUE HEM PRESENTAT, I S'HA APROVAT, AL PLE EXTRAORDINARI PER A RECOLZAR LA CONVOCATÒRIA DE LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE SOBRE EL FUTUR POLÍTIC DE CATALUNYA.


 
 Els regidors del grup municipal de Cabrerès i Progrés, havent llegit amb atenció el text que fonamenta la proposta d’acords per donar suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre, volem fer les següents consideracions per justificar la nostra proposta d’afegir un quart acord als tres proposats per l’ACM i l’AMI:

  1. Donem per fet que la proposta de moció de les entitats esmentades que se’ns sotmet a votació no és només un discurs retòric sense exigència de compromís per a aquells que en votem els acords.
  2. Que quan es diu que “els catalans i catalanes tenim dret a decidir el nostre futur en llibertat” estem comprometent-nos a fer efectiva aquesta llibertat.
  3. Que, quan es diu que “una gran majoria social de Catalunya ens ha demostrat en els darrers anys que està a favor de l’autodeterminació dels pobles i reivindica el dret a decidir i vol exercir-lo”, s’està proposant un compromís amb aquesta majoria social que, en el nostre cas, ha de convertir-se en un compromís personal de tots i cada un dels regidors.
  4. Que així es manifesta també en el mateix text, per a les forces polítiques, quan es diu que “el procés ha de comportar, per ser creïble i il·lusionant per a la ciutadania, el compromís de totes les forces polítiques”, que entenem com a afirmació d’un convenciment que va més enllà de qualsevol interpretació que es pugui fer de la situació jurídica o constitucional.
  5. Que, quan es diu que els ajuntaments “ens hem compromès a tirar endavant una consulta”, nosaltres entenem que tirar-la endavant no pot dependre ni de les decisions d’institucions polítiques ni de la observança o no que el president de la Generalitat faci de les normes o instruccions que en surtin. Més enllà de les institucions del Parlament i de la Generalitat, si és el cas, els ajuntaments “ens hem compromès a tirar endavant la consulta”.
  6. I, com diu el darrer paràgraf, “els ajuntaments garantirem [...] per fer possible la celebració de la consulta”.

Per això proposem afegir l’acord 4 amb el següent literal:

Si és el cas que, per les raons que siguin, el govern de la Generalitat no convoqués la consulta pel dia 9 de novembre o aquesta fos suspesa, l’Ajuntament de l’Esquirol, aplicant el seu Reglament de participació ciutadana, en base a l’article 29, convocarà a consulta els seus veïns perquè s’expressin respecte de si volen o no que Catalunya sigui un estat, i, si és el cas, si volen que sigui independent o no.

L’Esquirol, 25 de setembre del 2014




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada